Blij als je komt én gaat
  • Mieke van Halm
  • Hulp bij huishouden

Blij als je komt én gaat

“Ik heb elf jaar lang mijn zieke moeder verzorgd,” vertelt Mieke van Halm. “Toen zij in 2011 overleed, wilde ik graag de verzorging in. Maar toen ik erachter kwam dat ik daarvoor nog drie jaar moest leren, ben ik hulp bij huishouden geworden. Ik vind het leuk en dankbaar werk. Ik voer soms mooie en bijzondere gesprekken en dan voel ik me net een maatschappelijk werker. Maar het schoonmaken zelf geeft me ook veel voldoening.”

Mensen zijn blij als ik kom én blij als ik weer wegga, want dan is alles weer schoonMieke

 “Ik stof, dweil, stofzuig, maak de badkamer en wc schoon, verschoon het bed en zeem regelmatig de ramen. En in de tussentijd is er tijd voor een gezellig praatje met cliënten. Dat gaat over van alles en niets, over de kinderen, over wat we meemaken, over de kerktelefoon, over de preek en over het weer. Het is altijd gezellig.”

“Ik ben er blij mee om bij een christelijke organisatie te werken, omdat ik dan weet dat ze niet van me zullen vragen om op zondag te werken en dat er bij cliënten thuis niet zomaar rare televisieprogramma’s aan zullen staan of dat er door cliënten wordt gevloekt. Ik vind het ook fijn om met cliënten mijn geloof te kunnen delen. Ik hoef niet te preken en ik lees niet uit de bijbel met hen, maar ik kan er wel over praten tijdens het schoonmaken.”
“Ik vind het mooie aan mijn werk dat de mensen blij zijn als ik kom én blij zijn als ik weer wegga, want dan is alles weer schoon!”

 

Zou jij ook waardering voor je werk willen krijgen , net als Mieke? Kijk hieronder of er een vacature is die bij je past.